Még húsvét előtt a Lidl-ben kaptam egy receptfüzetet, amiben ez a gyönyörű desszert volt. Jött a születésnapom, vendégeket is vártunk, ez volt a legjobb választás. Még elég drága volt és import eper, de „egyszer élünk” felkiáltással megcsináltam, és csodák csodájára pont úgy nézett ki, mint a mintafényképen.
3 dl habtejszín
2 cs vaníliás cukor
4 csomag zselatin fix
1 lime
Fél kg eper
2 ek cukor
Felforraltam a tejszínt a vaníliás cukorral, és kis lángon 5 percig főztem. Hagytam hűlni, majd belekevertem 2 cs zselatint. 4 kisebb fajta üvegpoharat hideg vízzel kiöblítettem, és egy tojástartóba, aminek a középső papírtámasztóit kicsit levágtam ferdén elhelyeztem. Beleöntöttem a zselatinos tejszínt, és beraktam a hűtőbe,
A lime-ot alaposan megmostam, és vékony csíkokban lehámoztam a külső héját, majd a levét kicsavartam egy tálba.
Az epret megpucoltam, és felét a cukorral pépesítettem, majd a zselatin másik részét belekevertem. A poharakat elővettem a már megdermedt tejszínkrémmel, talpra állítottam és beleöntöttem az eperpépet, hűtőbe. majd visszaraktam. A maradék epret vékonyra szeleteltem, és lime-mal meglocsoltam.
A pannacotta tetejére, és az eperre is mentát szórtam.