Ez az az étel, amivel pár éve ki lehetett volna kergetni a világból. Aztán csak egyszercsak eljött az a pont, amikor megkívántam. Vettem két csomat üvegtésztát, vagy rizstésztát, soha nem tudom, melyik melyik. Most a cérnametélt-szerű csomagot használtam fel. Mivel ez az étel is a lányomnak lett kitalálva elsősorban, ezért hús nélkül készült.
- Egy csomag üvegtészta (vermicelli)
- egy nagy sárgarépa
- egy fél piros kalifornaiai paprika
- 6-7 db bébi kukorica (konzerv
- Mirelit kínai zöldség maradék (olyan 10 dkg körül)
- Egy kocka mirelit spenót (Bonduelle, adagolt, leveles spenót)
- 3 mogyoróhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 cm gyömbér
- fél tk mustármag, kardamom
Kevés olajat hevítettem, beledobtam az apróra vágott hagymát, fokhagymát, kicsit később gyömbért.
Rádobtam a mirelit zöldségeket, majd a vékony ferde szeletekre vágott sárgarépát, sóztam borzoztam, a mozsárban összetört fűszerekkel fűszereztem. Megöntöztem szójaszósszal. Mikor már egy kicsit megpárolódott, rádobtam a feldarabolt kukoricát, aztán paprikát, ezzel már csak pár percig sütöttem.
Közben egy tálban a tésztát leforráztam annyi vízzel, amennyi ellepi, és hagytam 10-15 percig állni.
A spenótot a mikróban felengedtem. A tésztáról leöntöttem a fölösleges vizet, összekevertem a pirított párolt zöldségekkel, a nyers spenóttal, megöntöztem még szójaszósszal, és szezámolajjal. Megszórtam szezámmaggal. Hidegen és langyosan is jó volt. Ez volt a másnapi munkahelyi ebédem is