Dalit

Tökéletes csirkemell mentás zöldborsóval

2011. május 28. 09:21 - Dalit

Hála Tomának, megtaláltam a tökéletes csirkemell elkészítési módját.

Szerénytelenség nélkül állítom, hogy én elég jó vagyok húsételekben, legyen az bélszín, vagy sertésszűz, vagy kacsamell. De eddig azért a csirkemell egy kicsit kifogott rajtam. Ha nem szósz, vagy mártás volt, akkor gyakran lett szokásosan száraz. Na, most ennek vége.

A mentás zöldorsó tudom, hogy már unalmasnak tünik, de ez most az év első zöldborsójával készült, nem krém, hanem párolt, és a saját balkonládámban termett mentával.

  • 1 csirkemell csonttal, bőrrel
  • 2 rozmaring és kakukkfű szál ( A saját kis fűszerkertemből)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek vaj és olaj
  • Fél kg zöldborsó
  • 1 marék menta
  • vaj

  1. A csirkemellet megnyomom, hogy lapos legyen, és középen elvágom.Sózom. Egy serpenyőben a vajat és az olajat felmelegítem, és kb. 10 perc alatt a húst minden oldalon átsütöm. Közben mellédobom a fűszernövényeket, és a megroppantott fokhagymát.
  2. A 180 fokra előmelegített sütőbe egy tepsiben átrakom a csirkét és 15-20 percig sütöm.
  3. A zöldborsót vajon megpárolom, és a végén rádobom a széttépkedett mentát.

A csirkemell valami egészen elképesztően szaftos és omlós lett, nyoma sem volt a megszokott szárazságnak.

Petrezselymes újburgonyát ettünk hozzá, és 2010. Ábrahám pince hársmintot ittunk mellé. Végre sikerült a kertben ennünk, nagy élmény volt.

 Egy adag kb. 380 kcal 45 CH

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dalit.blog.hu/api/trackback/id/tr852936248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása