Amateur gourmatnél találtam ezt a receptet, és mostanában igen gyakran főztem. Egészen új ízeket hozott a sima sült csirkéhez.
A bab meg egy egészen meglepően jó köret ebben a formában.
-
-
- két csirkecomb
- só bors
- olaj vaj
- citrom
- egy doboz vörösbab
- két sárgarépa
- egy negyed zeller
- egy hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 szardella (paszta)
-
A csirkecombokat sóztam borsóztam. Egy serpenyőben olajat forrósítottam, és átpirítottam benne a combok minden oldalát.
Forró sütőbe tettem, és kb. egy fél óra alatt megsütöttem.
Közben egy másik serpenyőben olívaolajon megpároltam először a hagymát, majd az apróra vágott répát, zellert. Beledobtam a szétnyomott fokhagymát, majd a szardellapasztát. Mikor nagyjából megpuhult, hozzádobtam a konzerv babot, és összefőztem.
A csirkecombokat kivettem a serpenyőből, és a lepirult részéhez hozzádobtam 5 dkg vajat, és egy citromlevét. A szószt összefőztem, és ráöntöttem a csirkecombokra.