Csigabiga gyere ki!
Véget ért a licitálás. Köszönjük a figyelmet, és a liciteket. A felajánlott támogatás
909.427 Ft
Élejn:) Az én nyertesem is megvan, Neki is ajánlom a receptet, hogy tudja, mitől lehet majd eltérni.:)
Íme,itt a csigák receptje.
A szerencsés nyertes kétféle édes és kétféle sós csigát kaphat majd.
Medvehagymás túrócsiga
- 40 dkg liszt
- 40 dkg vaj
- 40 dkg túró
- 2 kk. só
- 1 tojás
- egy csokor petrezselyem apróra vágva
- egy fél csokor medvehagyma apróra vágva
- a tetejére kevés reszelt sajt
A vajat, a lisztet és a túrót a lehető leggyorsabban összedagasztottam, és beraktam egy időre a hűtőbe. Egy idő múlva kiveszem, téglalappá nyújtom, háromba hajtom.Ezt még kétszer megcsinálom. Ismét berakom a hűtőbe egy órára.
Kiveszem, téglalapra nyújtom, megszórom a fűszerekkel, és szorosan feltekerem, és fóliába göngyölöm. Éjszakára visszateszem a hűtőbe.
Hajnalban, mikor felkelek, bekapcsolom a sütőt 200 fokra. A tekercset 1 cm-es szeletekre vágom, sütőlapra teszem, megszórom sajttal, és kb. 15 perc alatt megsütöm. Vigyázni kell, hogy éppen csak színe legyen, csak a széle barnuljon egy kicsit.
Piszke alapján
Pizzás csiga
Tészta
- 50 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 1 dl víz
- 1 tojás
- fél élesztő
- 1 kk só
Töltelék
- 15 dkg aszalt paradicsom olajban
- 1 nagy marék olajbogyó
- egy doboz aprított paradicsomkonzerv
- bazsalikom
Az élesztőt egy pár kanál langyos tejben kevés cukkoral felfuttatom. Összekeverem a tészta többi hozzávalójával, és alaposan összegyúrom, és hagyom legalább kétszeresére megkelni. Az aszalt paradicsomot és az olajbogyót összevagdosom. A paradicsomkonzervet fűszerezem sóval és bazsalikommal.
A megkelt tésztából egy hosszú téglalapot nyújtok, kb. 3-4 mm vastagon. Megkenem a paradicsommal, majd megszórom az olajbogyóval és az aszalt paradicsommal. Feltekerem, és felszeletelem kb. 2 centiméterenként. A csigákat sütőpapíros tepsibe fektetem, tojással megkenem a tetejüket, majd megszórom sajttal. Fél órát hagyom kelni, majd 200 fokos sütőben nagyjából fél óra alatt megsütöm.
http://mezesoliva.blogspot.hu/2012/02/mediterran-csiga.html
Aszaltszilvás gesztenyés és fahéjas csiga
Tészta
- 0,5 kg liszt
- fél csomag élesztő
- 2,5 dl tej
- 20 dkg olvasztott vaj
- 1 ek cukor
- csipet só,
- fél citrom reszelt héja
Aszalt szilvás gesztenyés töltelék.
- Egy csomag fagyasztott gesztenyepüré
- 10 dkg aszalt szilva vörösborba beáztatva
- 3 ek előre elkészített vaniliapuding, vagy mascarpone
Fahéjas töltelék
- 15 dkg vaj + 2 dkg
- 15 dkg cukor
- 4 teáskanál fahéj
Az élesztőt egy pár kanál langyos tejben kevés cukkoral felfuttatom. Összekeverem a tészta többi hozzávalójával, és alaposan összegyúrom, és hagyom legalább kétszeresére megkelni.
Az aszalt szilvát lecsöpögetem, öszzevagdosom, és összekeverem a pudinggal, vagy mascarponevel lazitott gesztenyepürével.
A fahéjat és a cukrot összekeverem az olvasztott vajjal.
Mikor megkelt, átgyúrom, és fél centi vastagra kinyújtom. A tésztát balról jobbra, és felülről alulra is összehajtom. Hagyom negyedórát újra kelni. A hajtogatást még háromszor megismétlem
Ezután hagyom újra alaposan megkelni és kétfelé osztom. Az egyik felét három-négy mm vastagra nyújtom és megkenem az aszalszilvás gesztenyés töltelékkel, feltekerem és két centiméterenként felvágom. Sütőpapíros tepsibe helyezem.
A másik felét megkenem a fahéjas vajjal és ugyanígy csigákat készítek belőle, és egy másik tepsibe teszem.
200 fokos sütőben 25 perc alatt megsütöm a csigákat.
A boldog nyertes egyeztethet velem a csigák pontos összetevőiről.