Dalit

Segítsüti: a recept

2013. április 09. 08:19 - Dalit

Csigabiga gyere ki!

Véget ért a licitálás. Köszönjük a figyelmet, és a liciteket. A felajánlott támogatás

909.427 Ft

Élejn:) Az én nyertesem is megvan, Neki is ajánlom a receptet, hogy tudja, mitől lehet majd eltérni.:)

Íme,itt a csigák receptje.

            A szerencsés nyertes kétféle édes és kétféle sós csigát kaphat majd.

IMG_4661.JPG


Medvehagymás túrócsiga
 

  • 40 dkg liszt
  • 40 dkg vaj
  • 40 dkg túró
  • 2 kk. só
  • 1 tojás
  • egy csokor petrezselyem apróra vágva
  • egy fél csokor medvehagyma apróra vágva
  • a tetejére kevés reszelt sajt

 

A vajat, a lisztet és a túrót a lehető leggyorsabban összedagasztottam, és beraktam egy időre a hűtőbe. Egy idő múlva kiveszem, téglalappá nyújtom, háromba hajtom.Ezt még kétszer megcsinálom. Ismét berakom a hűtőbe egy órára.
Kiveszem, téglalapra nyújtom, megszórom a fűszerekkel, és szorosan feltekerem, és fóliába göngyölöm. Éjszakára visszateszem a hűtőbe.
Hajnalban, mikor felkelek, bekapcsolom a sütőt 200 fokra. A tekercset 1 cm-es szeletekre vágom, sütőlapra teszem, megszórom sajttal, és kb. 15 perc alatt megsütöm. Vigyázni kell, hogy éppen csak színe legyen, csak a széle barnuljon egy kicsit. 

Piszke alapján

 

Pizzás csiga

 

Tészta

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 1 dl víz
  • 1 tojás
  • fél élesztő
  • 1 kk só


Töltelék

  • 15 dkg aszalt paradicsom olajban
  • 1 nagy marék olajbogyó
  • egy doboz aprított paradicsomkonzerv
  • bazsalikom

 

Az élesztőt egy pár kanál langyos tejben kevés cukkoral felfuttatom. Összekeverem a tészta többi hozzávalójával, és alaposan összegyúrom, és hagyom legalább kétszeresére megkelni. Az aszalt paradicsomot és az olajbogyót összevagdosom. A paradicsomkonzervet fűszerezem sóval és bazsalikommal.
A megkelt tésztából egy hosszú téglalapot nyújtok, kb. 3-4 mm vastagon. Megkenem a paradicsommal, majd megszórom az olajbogyóval és az aszalt paradicsommal. Feltekerem, és felszeletelem kb. 2 centiméterenként. A csigákat sütőpapíros tepsibe fektetem, tojással megkenem a tetejüket, majd megszórom sajttal. Fél órát hagyom kelni, majd 200 fokos sütőben nagyjából fél óra alatt megsütöm.

 http://mezesoliva.blogspot.hu/2012/02/mediterran-csiga.html

 

Aszaltszilvás gesztenyés és fahéjas csiga

 

 Tészta

  • 0,5 kg liszt
  • fél csomag élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 20 dkg olvasztott vaj
  • 1 ek cukor
  • csipet só,
  • fél citrom reszelt héja


Aszalt szilvás gesztenyés töltelék.

  • Egy csomag fagyasztott gesztenyepüré
  • 10 dkg aszalt szilva vörösborba beáztatva
  • 3 ek előre elkészített vaniliapuding, vagy mascarpone


Fahéjas töltelék

  • 15 dkg vaj + 2 dkg
  • 15 dkg cukor
  • 4 teáskanál fahéj

 
Az élesztőt egy pár kanál langyos tejben kevés cukkoral felfuttatom. Összekeverem a tészta többi hozzávalójával, és alaposan összegyúrom, és hagyom legalább kétszeresére megkelni.

Az aszalt szilvát lecsöpögetem, öszzevagdosom, és összekeverem a pudinggal, vagy mascarponevel lazitott gesztenyepürével.

A fahéjat és a cukrot összekeverem az olvasztott vajjal.

Mikor megkelt, átgyúrom, és fél centi vastagra kinyújtom. A tésztát balról jobbra, és felülről alulra is összehajtom. Hagyom negyedórát újra kelni. A hajtogatást még háromszor megismétlem

Ezután hagyom újra alaposan megkelni és kétfelé osztom. Az egyik felét három-négy mm vastagra nyújtom és megkenem az aszalszilvás gesztenyés töltelékkel, feltekerem és két centiméterenként felvágom. Sütőpapíros tepsibe helyezem.

A másik felét megkenem a fahéjas vajjal és ugyanígy csigákat készítek belőle, és egy másik tepsibe teszem.

200 fokos sütőben 25 perc alatt megsütöm a csigákat.

A boldog nyertes egyeztethet velem a csigák pontos összetevőiről.

 IMG_4684.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dalit.blog.hu/api/trackback/id/tr985196644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása