Dalit

Tojásos zöldbabfőzelék

2014. október 26. 15:46 - dalitgasztroblog

 

Nem tudom elhinni, hogy ez a recept még nincs fent az oldalon. A 90 éves elején találtam valami szakácskönyvben, és a lányaimnak is kedvence lett. Akkor még nem gondolkodtam ilyenen, hogy vega meg nem vega, meg diéta, de nálam, nálunk gyerekkoromtól teljes főételnek számított egy főzelék. Így, hogy keménytojás került bele, pláne teljesértékű. A férjem azért kapott mellé fasírtot.

 

zoldbabfozelek.jpg

 

 Hozzávalók 3 főre:

 

  • 750 gr zöldbab (fagyasztott)
  • 1 teáskanál vaj
  • 1 teáskanál olaj
  • 1 evőkanál liszt (zabpehelyliszt)
  • 1 doboz tejföl
  • 4 tojás

 

A zöldbabot kevés vízben megfőzöm. Leszűröm, és a vizet megtartom. A vajat és az olajat felmelegítem, beleszórom a lisztet. Egy kissé megpirítom, majd lassan felengedem a zöldbab levével, és egy tejnélküli besamelmártást készítek . (Készíthető zsírszegény tejjel, nekem most nem volt itthon, de anélkül is tökéletes működik.) Összekeverem a zöldbabbal, és a tejföllel.

A tojásokat megfőzöm, kettéveszem a sárgáját és a fehérjét. A fehérjét apróra vagdosom és összekeverem a felmelegített főzelékkel.

A tányéron megszórom a szétmorzsált sárgájával.

 

250 kcal

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dalit.blog.hu/api/trackback/id/tr946834565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása