Mint az elején megírtam, nagyon ritkán főzök hétközben.
Tegnap mégis úgy alakult, hogy kettesben töltöttük az estét.
Ráadásul anyukám szülinapjáról megmaradt egy szimpatikus üveg sziciliai bor.
Az egyértelmű volt, hogy valami egyszerű tésztát dobok össze, és ahhoz is ragaszkodtam hogy a 40 fokos lakás helyett a kertben együk meg.
Tudom, hogy ez a világ legegyszerűbb étele, de épp az a jó, hogy mindenki mindig másképp csinálja.
Kedvenc alapanyagom lett a hámozott paradicsom konzerv, amit meglepően olcsón lehet itt-ott beszerezni.
Azt hiszem a most felhasznált darabot 129 Ft-ért vettem.
Ebből szoktam csinálni egy olaszos tésztát, ami minden alkalommal más, attól függően mi van hűtőben.
Az alapreceptnél elég ha van olaj, fokhagyma, paradicsomkonzerv, és sajt.
De most nagyon gazdag mondhatnánk férfias lett, mivel találtam a hűtőben egy nagy darab füstölt tarját is.
Nyáresti mini fussili
Egy hámozott paradicsomkonzerv
fél fej fokhagyma
10-15 dkg füstölt tarja
1 kisebb fej hagyma
olívaolaj
oregánó
bazsalikom
borskeverék
só
Fél doboz Barilla mini fusili
Az olajon megpárolom az apróra vágott hagymát, fokhagymát, megpírítom rajta a kockára vágott tarját, és ráöntöm a paradicsomot. Fakanállal összetöröm, fűszerezem, és még kettőt rottyantok rajta.
Megfőzöm a tésztát, összekeverem, és tetszés szerint sajttal tálalom.