Nosztalgiáztunk ma egy kicsit. Lassan négy éve, hogy megismerkedtünk a Párommal. Mikor eljött az idő, az első együtt töltött hétvégén, ezt az ételt főztem neki először.
Mint láthatjuk, nagy sikert értem el:).
De tényleg egész elképesztően odavolt a meghatottságtól, hogy mire vagyok képes, hogy mennyire finom és különleges.
A dolog tényleg igényelt némi kreativitást.
Egy agglegénykonyha, két főzőlappal, és az alább látható edényekkel. A közeli ABC-ben próbáltam kitalálni, mit is csináljak.
Komolyan összesen ennyi edény volt a konyhában, direkt előszedtem őket. Azóta persze már elég jól felszereltettem szegényt.
Ezzel bírtam elállítani kétfogásos ebédet, fél óra alatt, aminek most a második fogását mutatom be. Az első fogás a sokak által lenézett hagymaleves volt, leveskockából, krémsajtból.
A főszereplő a Kotányi borskeverék, ami néha mindenhol néha sehol sem kapható, de érdemes feltankolni belőle. Nem színes bors, nem borsmalom, hanem borskeveréknek hívják, borson kívül zöldségeket tartalmaz, és nagyon jó, pikáns ízt ad. A recept szokásosan alaprecept, amit sokféleképpen variáltam már, fehérborral, szőlővel, stb.
Egy hibája talán, hogy nem túl fotogén étel.
Tejszínes pulykamell
Fél kg pulykamell felszeletelve
egy zacskó habtejszín
Kotányi borskeverék
olaj
A pulykaszeleteket egy kicsit kiklopfolom, és beszórom a borskeverékkel, és kevés sóval.
Olajban megpirítom a szeleteket, majd ráöntöm a tejszínt, és kb. 10-15 percig párolom, amíg valamennyire besűrűsödik a szósz. Kész. Ennyire egyszerű.
Kukoricás rizzsel tálaltam.
Ráadásul tegnap a Plusban találtam egy üveg nagyon olcsó (640 Ft), olasz chardonnay bort, aminek nem tudtam ellenállni, hátha jó lesz. Nagyon kellemes, könnyű, hozzáillő bor volt.