Most a szilveszteri asztalra szántam, mint egy kicsit tartalmasabb, intenzívebb ízű ételt. Még mindig nagyon bejön. A szószból jó sok maradt, egyenlőre eltettem a mélyhűtőbe, nehezebb időkre.
Túrókofta
25 dkg tehéntúró10 dkg teljes kiőrlésű liszt
5 dkg darált mák
5 dkg kókuszreszelék
25 dkg-s olasz paradicsompüré
bors
koriandermag
erőspista
A túrót a liszttel összegyúrtam, összetört koriandermaggal, sóval borssal izesítettem.
kis gombócokat formáztam belőle, és közepesen forró olajban kisütöttem.
A paradicsompürét egy dl vízzel, koriandermaggal, a mákkal, kókuszreszelékkel, erőspistával összeforraltam. A gombócokat a mártással tálaltam. Lehet hozzá rizst adni, de most hidegtálnak így is jó volt. Nagyon izgalmas, pikáns étel.