Tegnap nálunk ebédeltek, aztán lányom nálam maradt, és már nagyon sok idő után együtt konyháztunk.
Szerintem úgy vihogtunk, mint két kamaszlány.
Ő az egyetlen ember, akivel remekül elférek a legkisebb konyhában is. Még nálam is sokkal jobb szakácsnő, és komoly kisebbségi érzéseim lesznek mellette, hogy vajon jól csinálok-e valamit.
Életem második pizzája volt, és egyben a Párom meg szerintem is a legjobb pizza volt, amit valaha ettem. Állítólag Jamie Oliver receptje.

Pizzatészta
fél kg kenyérliszt3 tk só
2 tk cukor
1/4 l langyos víz
másfél zacskó szárított élesztő
A hozzávalókat dagasztottuk, és összegyúrtuk. Hagytuk fél órát kelni, vagy egy kicsit tovább.
Közben elkészítettük a szószt.
Pizzaszósz
Egy doboz hámozott paradicsomoregánó
3 gerezd fokhagyma
kakukkfű
egy csipet rozmaring
1 szelet olajban eltett szárított paradicsom
kevés olívaolaj
só
bors
A szószt összeturmixoltuk.
Most jön a lényeg.
A pizzatésztából a lányom tenyérnyi gombócot vett ki, egy fólialapra rátette, a tetejére egy másik fólialappal lassan egész vékony kör alakra nyomorgatta. A pizza szélét egy picit visszahengergette, hogy legyen egy kis pereme.
Ezek után már engem ért a megtiszteltetés, hogy a feltétet némi irányítás alapján feltegyem.
Készült egy margaritás, pizzaszósz, rá mozarella sajt, én egy kevés parmezán.
Két sonkás gombás, pizzaszósz, fűstölt karajcsíkok, gombaszeletek, olívabogyó szeletekre vágva, mozarella, parmezán, és Plusos pizzás sajtkeverék.
És végül egy csak gombás, sok sajtkeverékkel.