Érdekes módon úgy izgultam ezen az ételen, mintha életemben először mentem volna ki a konyhából.
Szerencsére zotyika is adott kommentként jó tanácsot, így aztán vettem a bátorságot, és nekiálltam.
Hosszú előkészületeket kívánt a dolog, a marhahúslevesből egy erre szánt rész már egy hónapja pihent a fagyasztóban.
Előző nap gondosan vettem szétfővő krumplit, így már nekiállhattam a nagy műnek. Na jó, a krumpli mellett azért borjúhúst is vettem a bécsi szelethez.
Bécsi szelet
4 szelet borjú karajfilé
só
olaj a sütéshez
2 tojás
egy kis olaj
1 ek tej
zsemlemorzsa
liszt
A borjúszeleteket fólia alatt vékonyra kiklopfoltam. A könyv szerint 6 mm-re, na tolómétert azért nem használtam. Megsóztam.
A tojásba belekevertem a tejet, sót, és egy kis olajat.
A szeleteket először lisztbe, tojásba, majd a prézlibe mártottam, de a prézlibe nem nyomkodjuk bele, csak épp mindkét oldalát belemártjuk.
Bő olajban kisütjük.
Bécsi krumplisaláta
60 dkg krumpli
hagyma
1/4 l marhahúsleves
1ek ecet
3-4 ek olaj
½ ek tárkonyos mustár ( ha nincs, akkor másmilyen)
só bors cukor
A megmelegített marhahúslevest ráöntöttem a krumplira. A mustárt az olajjal kikevertem alaposan, majd belekevertem a sót, borsot. Összekevertem a krumplival, vékonyra szelt hagymával, egy kevés ecettel, cukorral. Addig kell keverni, krémes legyen. A hütőben hagytam egy ideig összeérni.
Isteni, szaftos saláta lett belőle.