Folytatom a születésnapi vacsora "elrontott" szereplőinek elmesélését.
Bár nem vagyunk nagy deszert evők, Azért egy szülinapon valami édességnek mégiscsak kell lenni.
Nálam az édesség nem evést két-3 dolog tudja csak felülírni. A lányom tiramisu tortája, amit meg is rendeltem a saját szülinapomra, a pannacotta, és a flan, vagy creme caramell.
Hála az Index konyhatrükkök topicjában Zsur receptjének, el is készítettem.
A sütőm ennyire még működött, hogy igaz, hosszabb idő alatt de elkészült, majd hirtelen felindulásből rosszul fogtam meg, és átfordítás helyett, átcsúszott a tálra.
Teljesen elkeseredtem, de a Párom lánya megvigasztalt, hogy a lényeg az, hogy elképesztően finom, és ne törödjek a külsővel.
Elrettentő példának ideteszem a fotót is, és ha egyszer újra elkészítem, akkor majd felteszem, hogyan is kellett volna kinéznie.:)
3 tojás
1 doboz Plusos sűrített tej
1 tubus édes sűrített tej
A sütőt előmelegítettem, elvileg 180 fokra, gyakorlatilag amennyire tudtam, szerintem olyan 160 lehetett.
A tojást és a kétféle tejet összekevertem. Elővettem egy lapos kerek jénai tálat.
Ehgy kis lábasban kb. 1/3 csésze cukrot karamellizáltam, a karamellt óvatósan beleöntöttem a jénaiba, úgy hogy szépen végig elterüljön. Ráöntöttem a tojásos, tejes keveréket, és beraktam a sütőbe.
Egy óra kell neki, hogy összeálljon, nekem most kicsit több volt.
Amikor elkészült, hagytam hülni, majd fellazítottam a szélét, és itt kell ügyesen átborítani egy másik tálra, hogy szépen a tetején folydogáljon a karamell. Én egyszerűen az elrontott, ronda de finom flant szétosztottam tálkákba, és kb. 10 perc alatt az utolsó csöppig elfogyott.