Mert hogy már nagyon elég a télből. Vágyunk a nyárba, a tavaszba, a mediterrán ízekre.
Szokás szerint Váncsa után. Azt szeretem ezekben a receptekben, hogy kb. 10 perc az előkészület, aztán csak várni kell, míg elkészül. Ha sikerül normális időben hazaérnem munka után, akkor ez a kedvenc vacsorafajtám. Illetve, a másnapi ebédem.
3 csirkecomb kettévágva
1 fej hagyma
1 doboz hámozott paradicsom
kb. 10 olajbogyó, amennyit találtam még az üvegben
két dl száraz fehér bor
só, bors
bazsalikom
Kiolajozott tepsibe rakom a sózott, borsozott combokat, köré a negyedekbe vágott hagymát, az olajbogyót, a paradicsomot. Ráöntök két dl fehérbort, lefedem fóliával, és 200 fokos sütőben nagyjából 40 percig sütöm, majd lefedem a fóliát, és készre pirítom.
Szégyenszemre:) kész, sütőben süthető krumplit sütöttem hozzá az utolsó 15 percben.