Dalit

Mediterrán tepsis csirke

2010. február 24. 07:30 - Dalit

 Mert hogy már nagyon elég a télből. Vágyunk a nyárba, a tavaszba, a mediterrán ízekre.

Szokás szerint Váncsa után. Azt szeretem ezekben a receptekben, hogy kb. 10 perc az előkészület, aztán csak várni kell, míg elkészül. Ha sikerül normális időben hazaérnem munka után, akkor ez a kedvenc vacsorafajtám. Illetve, a másnapi ebédem.
 
3 csirkecomb kettévágva
1 fej hagyma
1 doboz hámozott paradicsom
kb. 10 olajbogyó, amennyit találtam még az üvegben
két dl száraz fehér bor
só, bors
bazsalikom
 
Kiolajozott tepsibe rakom a sózott, borsozott combokat, köré a negyedekbe vágott hagymát, az olajbogyót, a paradicsomot. Ráöntök két dl fehérbort, lefedem fóliával, és 200 fokos sütőben nagyjából 40 percig sütöm, majd lefedem a fóliát, és készre pirítom.
Szégyenszemre:) kész, sütőben süthető krumplit sütöttem hozzá az utolsó 15 percben.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dalit.blog.hu/api/trackback/id/tr421776680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása