- fél kg darált sertéshús
- fél zsemle vagy maradék szikkadt kenyér
- egy kávéskanál római kömény
- egy kk köménymag
- egy kk szárított medvehagyma
- egy kk kakukkfű
- egy kk majoranna
- egy kk koriander
- egy kevés harissa ( hogy nemzetközi is legyen)
- egy gerezd fokhagyma
- só
- egy csomag mexikói serpenyős zöldség (Lidl, előre fúszerezett, de meglepően jó)
- 2 dl olasz paradicsom püré
- Egy fél hagyma
- egy gerezd hagyma
- só,bors
A fűszereket mozsárban alaposan összetörtem,
A zsemlét beáztattam. A húst a kinyomkodott zsemlével, és a fűszerkeverék egy részével, sóval alaposan összekevertem. Diónyi kis gombócokat formáltam belőle. Egy serpenyőben kevés olajat forrósítottam, és a gombócokat kissé megsütöttem.
Egy kisebb lábasban olívaolajon az apróra vágott hagymát, és fokhagymát megpároltam, majd a paradicsomlét ráöntöttem, sóztam, borsoztam, kevés cukorral finomítottam, az előkészített fűszerkeverékkel ízesítettem, és 5-10 percig főztem.
Végül beleraktam a húsgolyókat, és készre főztem.
Tudom, egy mexikói röhögőgörcsöt kapna, de nekünk nagyon kellemes mexikói jellegű volt.
A Lidl-ben vettem egy előre fűszerezett mexikói zöldségkeveréket, ami elképesztően finom volt, azt ettem hozzá, férfiembernek azért krumplit is sütöttem.