Megint egy nagyon kellemes és különlegesnek tűnő,de valójában egyszerű és gyors vacsora, illetve munkahelyi ebéd.
Hozzávalók:
- 1 lilahagyma
- 1 ek olaj
- 1 paprika (erős, ha valaki bírja) kimagozva, felaprítva
- 200 gr. basmati rizs
- fél liter csirkealaplé
- egy konzerv vörös bab
- 60 dkg pulykamell filé
- egy kisebb ananász fele
- egy fél avokádó
- 3 paradicsom
- egy csokor petrezselyem
- egy lime
- csili ízlés szerint
- só,
Cajun fűszerkeverék
- egy teáskanál római kömény
- egy tk köménymag
- egy tk édeskömény
- egy tk koriander
- egy kávéskanál oregánó
- egy kevés friss kakukkfű
- só
- 2 gerezd fokhagyma
A fűszerkeveréket mozsárban jól összetöröm, és egy részével alaposan bekenem, masszírozom a pulykamell szeleteket.
A hagymát apróra vágom. A salsához valókat, ananászt, avokádót, paradicsomot, paprikát kis, fél cm-es kockákra vágom. A hagymából egy keveset belerakok, sózom, borsózom, kevés olajjal meglocsolom, és egy lime levét rálocsolom.
Egy edényben kevés olajat hevítek, megpárolom rajta a hagymát, rászórom a rizst, és kicsit megpiritom. Ráöntöm a forró alaplét, felforralom, lefedem. majd berakom az egész alacsony lángra állított sütőbe. 10-15 percig hagyom, addigra tökéletesen megfő.
Az utolsó 5 percben belekeverem a lecsöpögtetett konzerv babot.
Amíg a rizs elkészül, elkészítem a pulykaszeleteket. Olajat hevítek a grill serpenyőben, és mindkét oldalát kb. 4 percig sütöm.