Dalit

Cajun pulykaszeletek ananászos salsával.

2010. szeptember 14. 08:44 - Dalit

 
Megint egy nagyon kellemes és különlegesnek tűnő,de valójában egyszerű és gyors vacsora, illetve munkahelyi ebéd.
 
Hozzávalók:
  • 1 lilahagyma
  • 1 ek olaj
  • 1 paprika (erős, ha valaki bírja) kimagozva, felaprítva
  • 200 gr. basmati rizs
  • fél liter csirkealaplé
  • egy konzerv vörös bab
  • 60 dkg pulykamell filé
  • egy kisebb ananász fele
  • egy fél avokádó
  • 3 paradicsom
  • egy csokor petrezselyem
  • egy lime
  • csili ízlés szerint
  • só,
 
Cajun fűszerkeverék
 
  • egy teáskanál római kömény
  • egy tk köménymag
  • egy tk édeskömény
  • egy tk koriander
  • egy kávéskanál oregánó
  • egy kevés friss kakukkfű
  • 2 gerezd fokhagyma
A fűszerkeveréket mozsárban jól összetöröm, és egy részével alaposan bekenem, masszírozom a pulykamell szeleteket.
 
A hagymát apróra vágom. A salsához valókat, ananászt, avokádót, paradicsomot, paprikát kis, fél cm-es kockákra vágom. A hagymából egy keveset belerakok, sózom, borsózom, kevés olajjal meglocsolom, és egy lime levét rálocsolom.
Egy edényben kevés olajat hevítek, megpárolom rajta a hagymát, rászórom a rizst, és kicsit megpiritom. Ráöntöm a forró alaplét, felforralom, lefedem. majd berakom az egész alacsony lángra állított sütőbe. 10-15 percig hagyom, addigra tökéletesen megfő.
Az utolsó 5 percben belekeverem a lecsöpögtetett konzerv babot.
Amíg a rizs elkészül, elkészítem a pulykaszeleteket. Olajat hevítek a grill serpenyőben, és mindkét oldalát kb. 4 percig sütöm.  
Szólj hozzá!
Címkék: pulyka

A bejegyzés trackback címe:

https://dalit.blog.hu/api/trackback/id/tr252290507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása