Dalit

Tejszínes, zelleres kelkáposzta

2010. szeptember 19. 08:47 - Dalit

Egyszerűen nem találok neki megfelelő nevet. Hogy kéne lefordítani azt, hogy creamed?

Sosem gondoltam volna, hogy a kelkáposzta ennyire fantasztikus alapanyag lehet. 

A kelkáposztafőzelék, a frankfurti leves és maximum a rakott kelen kívül nem nagyon jutott más az eszembe. 

De most kedvenc Gordon Ramsay-nél olvastam egy receptet, ami felkeltette a figyelmemet. Épp születésnapi vacsorát terveztem. Közmegegyezés szerint a szokásos ünnepi kacsamellet. Mellé kerestem valami különleges köretet. Jelentem, megtaláltam. Egyszerűen fantasztikus. Miközben tényleg imádjuk a kacsamellet, és szokás szerint tökéletes lett, mindenki a káposztát dicsérte, és sóhajtozott, hogy mennyire finom.

Egy fél kelkáposzta (De lehet nyugodtan több is, csak vigyázzunk hogy párolódjon, süljön, és ne főjjön.)
egy kisebb zeller fele
10 dkg baconszalonna
fél dl tejszín
egy tk kakukkfű
só, bors
(főtt gesztenye, de az most nem volt)
 

A zellert és a szalonnát kisebb kockákra vágjuk, a kelkáposztát felezzük, és rövidebb csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben a kacsamellből kisült zsírből egy kanállal felmelegítünk, majd a szalonnát és a zellert 5 percig sütjük, míg a zeller és a szalonna ropogós lesz, ekkor rádobjuk a kakukkfűvet és kelkáposztát, megsózzuk és 5 percig pároljuk, amíg egy kicsit összeesik. Ekkor ráöntünk egy dl vízet és még 5 percig főzzük. Végül beleöntünk fél dl tejszínt, vagy tejfölt, és készre főzzük. Higyétek el, hogy az utóbbi idők legjobb zöldségétele volt.

A képen csak egy kicsi látszik belőle a kacsa alatt.

Szólj hozzá!
Címkék: kelkáposzta

A bejegyzés trackback címe:

https://dalit.blog.hu/api/trackback/id/tr962306267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása