Hát, ha már volt egyszer egy pszeudomuszaka, jöjjön egy igazi. Mármint, ha van olyan, hogy igazi.
A párom vett a múlt héten Józsinál fél kg darált marhahúst, azzal a felkiáltással, hogy majd lesz belőle valami. De még nem tudtam, pontosan mi is lesz a valami.
Végül, én nem normális, nekiálltam szerda este, munka után muszakát gyártani, mint gyors, könnyű vacsora. Végül is egy óra alatt be is került a sütőbe, és az eredmény megérte, de azért máskor inkább hétvégén állok neki.
![](http://dalit.blog.hu/media/image/2010/09/muszak3.jpg)
Hozzávalók:
- Fél kg darált marhahús
- két padlizsán
- 4 db krumpli
- egy kis cukkini
- egy hagyma
- 3-4 fokhagymagerezd
- egy doboz hámozott aprított paradicsom
- 2 kápia paprika
- 2 ek vaj
- 2 ek liszt
- 2-3 dl tej
- oregánó
- borsikafű
- só, bors
A padlizsánokat 1 cm. karikákra vágom, lesózom, és szitába rakom, hogy az esetleges keserűsége kijöjjön. A krumplikat szintén karikákra vágom. A cukkinit hosszában 1 cm szeletekre vágom.
A marhahúst az olívaolajon megpirított hagymán, és fokhagymán elkezdem pirítani. Mikor már kifehéredik, morzsálódóvá válik, sózom, borsózom, megszórom oregánóval és borsikafűvel, félre teszem.
A padlizsánokat letörlöm, olívaolajjal bekenem, és egy serpenyőben mindkét oldalát megsütöm, majd egy tányérra teszem. A cukkini szeleteket szintén kisütöm. A kápia parikából is szeleteket vágom, és megpirítom. A serpenyőbe több olajat teszek, és a krumplikat is elősütöm, mindkét oldalon
Egy lábasban a vajból, lisztből és tejből besamelmártást készítek, sózom.
Egy tepsit kiolajozok, és elkezdem a rétegeket lerakni. Először egy réteg krumpli, rá a padlizsán, cukkini, paprika, a marhahús, és a besamelmártás, közben fűszerezzük, majd ismét krumpli, padlizsán stb. a tetejére besamel kerül, végül ízlés szerint lehet rá sajtot is tenni, nekem nem hiányzott.
Rendkívül laktató étel, ebből nagyjából négy adag lett, ha nem több.