Ez most nagy kedvencem, bármikor bele tudok kanalazni egyet. Színes, vidám, édes, fűszeres, téli, finom saláta. A lányomtól kaptam a receptet.
Pontos adagokat nem igazán tudok, ízlés szerint.
De először is el kell újságolnom, hogy van nekem új robotgépem. Nem egy Kitchan aid, de nekem most nagy boldogságot nyújtó Bosh klón a Lidl-től, aminek többek között remek szeletelő része is van. Feltéve, hogy az ember rájön, hogy szerelje össze. De megküzdöttünk vele.:)
Ilyesmi, csak tiszta fehér.
De jöjjön a saláta.
- Fél kg sárgarépa
- két cékla
- két alma
- egy dl olívaolaj
- két kk magos mustár
- két kk méz
- só, bors
- sherryecet
A szeletelő vékony részével lereszeltem a répát, céklát, almát, sóztam, hagytam egy kicsit állni, és összeállítottam a dresszinget. Az olajba belekanalaztam a mustárt, a mézet, sherryecetet, megkostóltam, majd összekevertem a salátával. Hagytam 10 percig állni, kostóltam, és még utánaizesítettem egy kevés sóval.
Szerintem hús mellé, de magában is tökéletes.
Arra vigyázni kell, hogy a répa és a cékla is jó minőségű legyen, sajnos volt már olyan adag, amit ki kellett dobnom, mert a sárgarépa kesernyés volt.