Dalit

Mentás zöldborsókrémleves

2010. december 13. 10:20 - Dalit

Régi adósságom és vágyam ez a leves. Még júniusban voltunk a Borssó nevű étteremben, ahol egy fantasztikus mentás zöldborsólevest ettünk kagylóval. Azóta tervezem reprodukálni, nem tudom, miért nem jött össze eddig. De most vasárnap végre elkészült, és fantasztikus lett. Mindenkinek ajánlom.

Hozzávalók:

  • 40 dkg zöldborsó
  • 4 cm póréhagyma
  • egy gerezd fokhagyma
  • 1 közepes krumpli
  • 1 liter zöldség alaplé
  • egy nagy marék menta
  • 1 dl tejszín
  • só, fehérbors
  • 1 csipet cukor
  • 1 ek vaj
  • 1 ek olaj

 

Az olajat és a vajat felmelegítem, a felszeletelt póréhagymát a fokhagymával együtt megpárolom rajta. Rádobom a krumplit, a zöldborsót, és felöntöm az alaplével. Sózom, cukrozom, fűszerezem izlés szerint.

10-15 percig főzöm, amíg a zöldborsó és a krumpli is megpuhul. Ekkor kiveszek belőle egy kisebb merőkanálnyi zöldborsót, a többit turmixgépben pépesítem a menta felével együtt. Visszateszem a tűzre, belekeverem a maradék apróra vágott mentát, a tejszínt, és tetszés szerint még vizet, végül az egészben hagyott borsószemeket és összefőzöm.

Kockára vágott, ropogósra sütött baconszalonnával megszórtam tálalásnál.

 

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: zöldborsó

A bejegyzés trackback címe:

https://dalit.blog.hu/api/trackback/id/tr232511898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása