Dalit

Csirkemell szeletek kapribogyóval

2011. április 05. 10:14 - Dalit

Ismét a Simple Reciperól. Nagyon jó hütőkiürítő, hétköznapi recept. Természetesen nálam, mivel hétköznap vacsorára és ebédre készült, némileg egyszerűsödött.

  • 2 ek olívaolaj
  • Egy csirkemellfilé, vékony szeletekre vágva
  • Egy fél hagyma, apróra vágva
  • 2 fokhagymagerezd apróra vágva
  • fél csésze fehérbor
  • 1 ek capribogyó
  • parmezánsajt

 

 

  1. 1.       Egy evőkanál olívaolajat forrósítok a serpenyőben, A megsózott, borsozott csirkemellfiléket oldalanként 2-3 perc alatt megsütöm, majd félreteszem, és melegen tartom.
  2. 2.       A másik evőkanál olívaolajon 1 percig párolom a hagymát, majd a fokhagymát, és még egy percig pirítom.
  3. 3.       Felöntöm a fél pohár borral, fakanállal alaposan megkeverem, végül beleszórom az kapribogyót, és kb. 3-4 perc alatt készre főzöm.
  4. 4.       Tálalásnál, ha van akkor salátára tálalom a csirkeszeleteket, és ráöntöm a capribogyószószt.
  5. 5.       Rizzsel, és párolt póréhagymával tálaltam.
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dalit.blog.hu/api/trackback/id/tr312749509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bogis 2011.04.05. 18:48:53

Pályázat Gasztrobloggereknek!

Keressük a legjobb tokaji borecetes recepteket!

A Tokaji Borecet Manufaktúra Magyarországon egyedülálló módon kiváló minőségű tokaji borokból készít borecetet. A magas minőségű alapanyagokra garancia, hogy a szakmai berkekben is elismert Tokaj Nobilis borászat borait használjuk fel boreceteink készítéséhez.
Célunk, hogy kiváló alapanyagként hozzájáruljunk az Ön ételei magasabb minőségéhez!

Receptversenyünkre gasztrobloggerek jelentkezését várjuk, akik tokaji borecettel készült fogásokkal indulhatnak. Jelentkezés esetén postázzuk teljes mintapalettánkat, ezek segítségével kell az ételeket elkészíteni. A legjobb recepteket kiválogatjuk, és készítőjük nevével egyetemben publikáljuk egy Magyarországon elsőként megjelenő borecetes kiadványban.

Részletek:

tokajiborecet.hu/hirek/palyazat-gasztrobloggereknek
süti beállítások módosítása