Ismét a Simple Reciperól. Nagyon jó hütőkiürítő, hétköznapi recept. Természetesen nálam, mivel hétköznap vacsorára és ebédre készült, némileg egyszerűsödött.
- 2 ek olívaolaj
- Egy csirkemellfilé, vékony szeletekre vágva
- Egy fél hagyma, apróra vágva
- 2 fokhagymagerezd apróra vágva
- fél csésze fehérbor
- 1 ek capribogyó
- parmezánsajt
- 1. Egy evőkanál olívaolajat forrósítok a serpenyőben, A megsózott, borsozott csirkemellfiléket oldalanként 2-3 perc alatt megsütöm, majd félreteszem, és melegen tartom.
- 2. A másik evőkanál olívaolajon 1 percig párolom a hagymát, majd a fokhagymát, és még egy percig pirítom.
- 3. Felöntöm a fél pohár borral, fakanállal alaposan megkeverem, végül beleszórom az kapribogyót, és kb. 3-4 perc alatt készre főzöm.
- 4. Tálalásnál, ha van akkor salátára tálalom a csirkeszeleteket, és ráöntöm a capribogyószószt.
- 5. Rizzsel, és párolt póréhagymával tálaltam.