Kifejezetten ilyen hőségre való kaja. Egy goodfood recepttel indult, de aztán valahogy nekem a majonéz meg a mustár és a menta nem igazán illett nekem hozzá, viszont volt egy csokor kapor, és ez lett belőle.
- 70 dkg újkrumpli
- két marék fagyasztott zöldborsó
- két marék fagyasztott zöldbab
- egy dl majonéz
- egy ek mustár
- fél dl száraz fehérbor
- egy csokor kapor
- só
Az újkrumplit megpucoltam, a nagyobb darabokat félbe, negyedbe vágtam. Forró sós vízben feltettem főni. 8 perc után hozzádobtam a zöldbabot és borsót, és addig főztem, míg megpuhult.
A majonézt, mustárt, bort, apróra vágott kaprot összekevertem. A zöldségeket leszűrtem, lehűtöttem, és összekevertem a dresszinggel. Meglepően jó kis nyári ebéd lett belőle. Bevallom, mirelit falafelt sütöttem mellé.