Gyors vacsora
Amit csak azért csináltam, mert különben mehetett volna a szemétbe a csirkecomb. Olyan fáradt voltam ma, hogy csak arra vágytam, hogy leüljek, lefeküdjek, a hátam közepére nem kívántam a főzést.
Viszont megkaptam álmaim WMF serpenyőjét, amit végre berakhatok egyenesen a sütőbe. Fel kellett sürgősen avatni. Olvasgattam napközben néhány receptet, aztán ezt alkottam. Az előkészület kb. 10 perc volt, a sütőben sült még 20 percet.
Két személyes adag
- két csirkecomb
- egy citrom
- egy hagyma
- négy gerezd fokhagyma
- 3-4 cm gyömbér
- fél dl rizsbor (csak ez volt most itthon:))
- só, bors,
- olívaolaj
Felforrósítom az olajat, és a vékony szeletekre vágott citromot megsütöttem benne, majd egy tányérra félreraktam.
A maradék olajba beletettem a ketté vágott combokat, alaposan megsóztam, borsoztam. Mindkét oldalát megpirítottam. Hozzádobtam a szeletekre vágott hagymát, és gyömbért. Összesütöttem, majd rádobtam a csak a késsel megroppantott fokhagymát is. Felöntöttem a borral, hagytam egyet forrni, majd lefedve beraktam a forró sütőbe 20 percig. Az utolsó öt percben levettem a fedőt róla.
Sült krumplival ettük.
És itt az edény:)