Csak a szokásos csirkeragu vagy gezemiceleves, csak most a diétámhoz igazodva.
- egy csirkeaprólék
- 1 csomag leveszöldség
- só, bors, petrezselyem, tárkony
- 1 joghurt
- 1 ek kukoricakeményítő
- 1 ek vaj (ez valóban nem annyira diétás, de négy adagnál igazán nem sok jut egy főre)
- 1 tojás
- 1 ek olaj
- 3-4 ek zabkorpa
Egy ek olajt megmelegítettem, majd a feldarabolt csirkét átpirítottam benne. Hozzádobtam a darabokra vágott zödlséget, azzal is összepirítottam. Felöntöttem két liter vízzel fűszereztem, és lassú tűzön főztem, amíg a hús megpuhult. Belefőztem a vajgaluskát, A joghurtot összekevertem a keményítővel, és behabartam vele a levest.
A vajat felolvasztottam, egy tojással összekevertem, és annyi zabkorpát tettem hozzá, hogy lágy nokedlitésztát kapjak. Hagytam 15 percig állni, és kiskanállal a levesbe szagattam. Valójában semmi különbséget nem találtam a hagyományos vajgaluskám és eközött.