Azért a húsevőket sem hagyom cserben.
Kedvenc angolnyelvü blogom az amateurgourmet.com. Már többször főztem belőle, mindig bevált. Nagyon bírom a srácot, hasonló az ízlésünk, a világról alkotott képünk.
Ahogy megláttam ezt a receptet,tudtam, hogy ez kell nekem. Szokás szerint mint alap, mert karfiol helyett kelbimbó, kapribogyó és olajbogyó helyett száritott paradicsom és szardella. De hogy bekerül a repertoárba az biztos, mert zseniális volt.
- 1/4 csésze olívaolaj
- 5-6 csirke alsócomb
- só, bors
- fél kg kelbimbó
- 1 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/4 csésze borecet
- 1/2 konzerv cseresznyeparadicsom
- Két ek aprított szárított paradicsom
- két szardella
- finomra vágott petrezselyem
- 1 csésze kuszkusz
- Egy nagy serpenyőben felforrósítottam az olajat, Beledobtam a csirkecombokat, sóztam, borsóztam, és megpirítottam 3-4 perc alatt.
- Kivettem a combokat egy tányérra,és az olajba beledobtam a megtisztított kelbimbót, és azt is megpirítottam, majd a csirkecombok mellé raktam.
- A maradék olajba raktam a hagymát, sóztam, és lassú tűzön pároltam.
- Hozzáraktam a fokhagymát, fél percig együtt sütöttem, majd rálocsoltam a fehérborecetet. Kb. fél percig hagytam összefőni, majd rádobtam a megsült csirkecombokat, és kelbimbót. Beleraktam a száríott paradicsomot és az összenyomott szardellát. Felöntöttem annyi vízzel amennyi ellepi.
- 30 percig főztem fedő alatt, amíg puha lett, és a szaftja besűrűsödött. Akkor megkóstoltam, és fedő nélkül még 15 percig főztem.
- Közben elkészítettem a kuszkuszt, Egy bögre kuszkuszt felöntöttem két bögre alaplével, hagytam állni 10 percet lefedve, összekevertem egy csomó petrezselyemmel, és sóztam. Még egy ideig hagytam állni, majd a kelbimbós csirke mellé tálaltam.