Ez lesz a bevezetője a mi nagyon nem hagyományos szentestei vacsoránknak. Sokáig nem írtam le a receptet, mert a sajnos néha Orient expressz receptje, de mivel az eredeti eltünt, és elég sok keresgéléssel találtam csak meg, most felteszem ide. Az ünnepre való tekintettel, a lányom kérésére a levesbetéten variáltam egy kicsit.
-
-
-
- 1 ek növényi olaj)
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 250 ml darabos paradicsomkonzerv
- 1 db chilipaprika
- 1 db babérlevél
- ½ tk római kömény
- ½ tk koriander, őrölve
- 1 cm gyömbér, reszelve (vagy 1 tk gyömbérpor)
- ½ mk fekete bors
- 300 ml csirkealaplé
- egy kókusztejkonzerv
- 1 mk cukor
- ½ mk só
-
-
Egy lábasban felforrósítom az olajat, megpirítom benne az apróra vágott hagymát és a fokhagymát, beleteszem a paradicsomot, a fűszereket és a folyadékot és 5-10 percig párolom. Turmixgépben pürésítem. Belerakom a kókusztejet, és összeforralom. A végén még ízesítem, vagy öntök még hozzá egy kis folyadékot, ahogy szükséges.
Túrókofta
-
-
-
- 25 dkg tehéntúró
- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 5 dkg egész mák
- 5 dkg kókuszreszelék
- bors
- koriandermag
- chili
-
-
A túrót a liszttel összegyúrtam, összetört koriandermaggal, sóval borssal izesítettem.
kis gombócokat formáztam belőle és a levesbenk kifőztem.