Érdekes, már egy csomószor készítettem nagy sikerrel, de soha nem írta be. Természetesen szokás szerint Józsi féle marhahúsból. Az igazat megvallva lehet ezt még fokozni is, ha faszénen grillezzük, de most erre nincs lehetőségem, így serpenyőben is jó.
Hamburgerzsemle
- 20 dkg finomliszt
- 20 dkg rétesliszt
- 10 dkg tk tönkölyliszt
- egy cs. szárított élesztő
- 2,5 dl tej
- 1 tojás
- 2 kk só
- egy ek olaj
- 1 tojássárgája a kenéshez
- szezámmag a szóráshoz
A hozzávalókat alaposan összegyúrtam. Ha szükség van rá, lehet még vizet tenni hozzá. Hagytam kétszeresére megkelni. 8 részre osztottam, zsemléket formáztam, és ismét hagytam megkelni.
A tojássárgájával megkentem, és szezámmaggal megszórtam.A sütőbe alulra betettem egy forró vízzel teli tepsit, és 220 fokon 20-25 perc alatt megsütöttem.
Hamburger
- 60 dkg darált marhahús (zsíros)
- egy hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- worchestire szósz
- mustár
- só, bors
A marhahúst összekevertem a fűszerekkel izlés szerint. 6 db gombócot formáztam, és kevés olajon, grillserpenyőben megsütöttem, magamnak félig véresen, kis családomnak pedig welldone.
Az asztalnál készítettünk belőle rendes hamburgert, zsemle, paradicsom, uborka, kelkáposzta saláta, mustár, majonéz, ketchup:)