Kiváncsi is vagyok, mások miket főznek, kutyulnak ilyen időben.
Furcsa mód a főzéstől nem veszi el a kedvem a meleg, csak az evéstől.
Ilyenkor megyek át majdnem vegába.
Tudom, sokan a hideg gyümölcslevesek felé hajlanak, de az édes evésem közelít a nullához, egy nyár alatt nagyjából kétszer kivánok édes ételeket enni.
Legjobban azokat az ételeket szeretem viszont, amik hidegen is ehetőek.
Ez nem feltétlenül a szokásos dolgokat jelenti, szerintem nagyon sokan vagyunk úgy, hogy sok mindent szeretünk jobban hidegen. Én pl. a székelykáposztát is imádom télen este csak a lábasból hidegen enni.
Most pedig jöjjön egy "nemszeretem" étel.
Gyerekkoromban 4 hónapos koromtól napközis voltam, nem is voltam különösebben válogatós. De egy-két étel azért megkeserítette az életemet.
Az egyik, szerintem a legtöbb gyerek fő utáltja, a tökfözelék.
Meg nem tudtam enni, és a hideg kirázott a gondolatára is.
Aztán felnőtten nagynéném megkínált vele, és legnagyobb meglepetésemre kiderült hogy ez egy nagyon finom kaja.
Ez egyébként a legtöbb főzelékkel így van. Hitvitáim egyik része a főzelékekről szól, hogy nálam nem kell bele hagyma, rántás, majd mindent habarok, nagyon kevés liszttel, elég natúran.
De a nyári kedvenc az egyértelműen a tökfőzelék, amit én a legjobban hidegen szeretek, sok kaporral
Tökfözelék
2 csomag kapor
Egy fél kanál liszt
Olaj
Só
A Férfiember kedvéért jár hozzá fasírt, nekem magában is tökéletes egész.