Dalit

Sajtos tejfölös hagymaleves

2007. augusztus 24. 13:00 - Dalit

Előre leszögezem, ez nem francia hagymaleves, ami mint tudjuk egészen más.
Ez az a tipikusan lenézett hagymaleves, aminek semmi köze a franciákhoz, néhányan agglegénylevesnek nevezik, de mi és mindenki, akinek eddig átadtam a receptet, rajongójává válik.
Az utóbbi időben, másokkal együtt én is kezdek leszokni a leveskockákról és egyéb mesterséges izesítőről, de úgy látszik nátriumglutamát igényemet valahol mégis csak ki kell elégítenem. Ez a leves nekem csak és kizárólag Maggi leveskockával tökéletes. Még az sem mindegy hogy maggi vagy knorr, mert igenis itt és csak itt márkafüggő vagyok.

Hagymaleves

2-3 fej  hagyma (Attól függ mekkora a hagyma, és mennyire szeretjük sürűn, a lányomnak majdnem hagymafőzelékként izlik, nekem kevesebb kell.)
vaj, vagy margarin (általában margarin:))
egy tömlő Camping natúr krémsajt (ha minden kötél szakad, lehet másmilyen krémsajt is)
1 db tejföl
15-20 dkg reszelt trappista sajt

A hagymát szeletekre vágom, és megpárolom a vajban. Amikor már jó, ráöntök 2 liter vizet és egy vagy két leveskockát. Ha felforrt, egy kevés levesben feloldom a krémsajtot, visszarakom a levesbe, majd hozzáadom a tejfölt is. Addig főzöm amíg kellően megfő a hagyma. Szükség szerint lehet még bele tenni sót, bár általában a sajt és a leveskocka elég sós, és borsot.
Ha nagyon kiteszek magamért, piritott kenyérre teszem a reszelt sajtot, és arra tálalom a levest, de általában egyszerűen mindenki annyi reszelt sajtot tesz bele, amennyi jólesik.
Meglepően laktató.

És ami a legjobb az egész ételben, hogy maximum 15 perc alatt kész van.
Szólj hozzá!
Címkék: hagyma sajt tejföl

A bejegyzés trackback címe:

https://dalit.blog.hu/api/trackback/id/tr83147773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása