Utoljára a lányom esküvőjén csináltunk 100 főre. Csak annyira lett jó, hogy az Uram, aki állítólag nem szereti, 3 tányérral evett belőle.
Ma viszont egy átlagos normál, lábasban főzött gulyásleves lett. Azért az sem rossz.
Ha már sima konyhai leves, akkor legalább marhából csináltam.
Gulyásleves
40 dkg marhalábszár1 nagy hagyma
10 dkg füstölt szalonna
1 nagy fehérrépa
1 nagy sárgarépa
fél kg krumpli
só
pirospaprika
köménymag
majoranna
Először kisütöttem a kockára vágott füstölt szalonnát. Kivettem a zsírból a töpörtyűt, és az apróra vágott hagymát megpirítottam. Lehúztam a túzről, belekevertem a paprikát, aztán a felkockázott húst, nagyon kevés vízzel megpirítottam, (pörköltem), rászórtam egy kevés köménymagot, majorannát, felöntöttem vízzel. Forrás után kicsire tettem a lángot, és kb. félóra múlva beletettem a répát, és a krumplit is. Főtt vagy 2 órát.
Igazából csipetkével a legjobb, de ma lusta voltam, és így is elégedett volt vele mindenki.
Igazából csipetkével a legjobb, de ma lusta voltam, és így is elégedett volt vele mindenki.