Egy igazi hozzánk illő vasárnapi ebéd, jó sok fokhagymával, zöldséggel,Váncsa István nyomán.
4 csirkecomb
1 nagy hagyma
4 fej fokhagyma
2 sárgarépa
1 fehérrépa
1 negyed zeller
2 szál rozmaring
2 szál kakukkfű (már a saját kiskertemből, ládámból)
fél liter alaplé (vagy fehérbor)
só, bors, szerecsendió, tárkony
A csirkecombot sóztam borsoztam. A hagymát vastag szeletekre vágtam, a fokhagymát gerezdekre szedtem, de nem hámoztam meg. A sárgarépát, fehérrépát megpucoltam, hasábokra vágtam.
A zöldségeket elterítem a tepsiben, rá sót, borsot, szerecsendiót, szárított tárkonyt szórtam. Tetejére tettem a csirkecombokat, közészórtam a hagymákat. Leöntöttem az alaplével, és hozzáraktam a rozmaringot, és a kakukkfüvet.
150 fokon másfél-két órát sütöttem, míg a hús megpuhult, és a szaftja besürűsödött.
Mellé párolt spárgát kínáltam. Főleg a fejét, mert sajnos elég fás volt a szára.:(