Már hetek óta erre vágytam, de meg akartam várni, amíg normális árban van a lecsónak való.Na, tegnap végre eljött ez is, úgyhogy este az év első lecsóját ettük, ma meg rácpontyot. Jó szokásom szerint végignéztem a netet, hogy más hogy csinálja, és nem is gondoltam, hogy ennek is ennyiféle változata van, egészben, szeletben, paradicsommal, anélkül.
Erre is nagyon jó a blog, hogy az az elhatározásom, hogy havonta egyszer együnk halat, sikerül is, mert végiggondolom, hogy mit is főzhetnék, ami érdemes a publikálásra. Vicces.
Rácponty
6 szelet ponty
6 kisebb régi krumpli
3 db paradicsom
3 db paprika
1 nagy hagyma
10 dkg szalonna
1 nagy doboz tejföl, (375 gr, megőrülök ezektől a méretektől)
zsír
só, paprika
A krumplit héjában megfőztem, majd meghámoztam. A paradicsomok héját lehúztam. A pontyszeleteket sóztam, bepaprikáztam.
A tepsit kizsíroztam.
A tepsibe beleraktam a szalonna felét, majd a főtt krumplit belekarikáztam. A tetejére tettem a halszeleteket, majd a karikára vágott paradicsomokat, végül a szeletekre vágott paprikát. Közben sóztam. A tejföl összekevertem sóval, paprikával, és befedtem vele az egészet. 170 fokon sütöttem kb. háromnegyed órát.
Sajnos a tejföl nem volt a legjobb, kicsit különvált a savó és a sűrűje, de ettől eltekintve jó lett. De most kezdhetem a tejfölválogatást is, hogy melyik tejföl mekkora, és mennyire használható.