Dalit

Besan laddu

2009. szeptember 18. 15:49 - Dalit

 avagy cukros csicseriborsós rántás ahogy az egyik résztvevő megjegyezte… és milyen igaza van. Aki még nem kóstolta, képzelgés helyett álljon neki, tényleg egyszerű és finom.

 
20 deka vaj
35 deka csicseriborsó liszt *
15-20 deka cukor, ízlés szerint
tisztított mandula, kesudió, avagy pisztácia nagyobb darabokban (nem sós !!!)
 
Csináljunk egy rántást; a felolvasztott vajba öntsük bele a lisztet és kavargassuk bőszen, amíg kellemes illata nem lesz – majd öntsük hozzá a töméntelen cukrot is, ezzel is kavargassuk. A végén adjuk hozzá a magvakat.
A lényeg az, hogy formázható állaga legyen, inkább omlós, mint folyékony.
 
Hagyjuk hűlni, mert az olvasztott cukor ronda hólyagokat égethet a kezünkre.
 
Mikor langyos, vizes kézzel formáljunk dió nagyságú gömböket. Hagyjuk kicsit száradni, majd faljuk fel és ne gondoljunk fogyókúrára J 
 
*Csicseriborsó lisztet (besan a becsületes neve, míg a laddu gombócot jelent) minden magara adó bioboltban beszerezhetünk. Létezik az Ázsia-boltban is. Viszont ha függővé váltunk akar a besan laddutól, akar úgy altalajban az indiai konyhától, érdemesebb a Wesselényi utcai Szép kicsi Indiában beszerezni, ott 1 kilós nembio változatban is létezik, valamivel olcsóbban.
 
Húú, ez nagyon finom volt.
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dalit.blog.hu/api/trackback/id/tr471387180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lúdanyó · http://ludanyo.blogspot.com/ 2009.09.18. 22:16:34

Végre megvan, hogy mire használom az itthoni csicseriborsóliszt-készletemet :)
süti beállítások módosítása