Az eredeti receptet pulykamájjal lilahangyánál találtam. Eddig nem is jutott volna az eszembe májat a sütőben sütni. Pedig eléggé utálom, mikor szemembe robban a serpenyőből. Nagyon gyors vacsora lett belőle egy kivételesen nagyon nem főzős kedvű nap után.
- 50 dkg csirkemáj
- szójaszósz
- narancslé
- száraz szamorodni (Ábrahám pince)
- póréhagyma
- só, bors
A csirkemájakat kettébe-harmadába vágtam, és beleraktam egy tálba. Leöntöttem annyi szójaszósszal amennyi majdnem ellepte, kipótoltam narancslével, és borral.
Egy tepsi aljába olajat öntöttem, majd rá a szójás narancsos boros májat. Rászórtam egy fél póréhagymát vékonyra szeletelve, Kicsit sóztam, borsoztam, és kb. 25 percig sütöttem a sütőben.
Egyszerűen kenyérrel ettük, fröccsöt ittunk hozzá.