Bokornak ajánlva
Ezzel a tésztával már régen szemeztem. Főleg Dolce Vita oldalán, de máshol is találkoztam vele.
A héten eljutottam az Aldiba, és szebbnél szebb és érdekesebb tésztákat tudtam venni. Többek között egy háromszínű orecchiettét.
A héten amúgy nem nagyon volt semmiféle ötletem, meg kedvem sem, hogy mit is főzzek. Fórumozó társam meg még tőlem kért ötletet valami különlegesre. A végén péntek este ez lett belőle.

- 250 gr. orecchiette
- egy doboz tonhaltörzs
- 5-6 db kapribogyó
- 1 lila hagyma
- 2 gerezd fokhagymát
- 4-db koktélparadicsom
- 4-5 db olívabogyó
- egy marék rukkola
- fél lime leve
- egy ek olívaolaj
- só, bors
A tésztát feltettem 14 percre főzni.
1 ek olajon elkezdtem pároni a lila hagymát, kicsit később hozzádobtam 2 gerezd fokhagymát. durvára vágva, az olajbogyót darabokra vágvra, a kapribogyót. A koktélparadicsomot szeletekre vágva megsütöttem a hagymás, olajbogyós alapon. Rádobtam a tonhalat, kicsit sóztam, borsóztam. A lime levével ízesítettem még.
Mikor a tészta kész lett leszűrtem, rádobtam a szószra, belekevertem még egy marék rukkolát, és összekevertem az egészet.
A szósz darabja beleragadtak a kagylószerű tésztába, egészen fantasztikus lett. Ez a tészta vastagabb, erősebb, mint amit megszoktunk az olasz tésztáknál, és épp ezért különlegesebb is.
Ábrahám -pince Diókút 2009 száraz primőr bort ittunk hozzá. Kitűnő.
Dolve Vita és a Goodfood receptjei alapján