Még mindig egy kicsit Erdőbénye. Hoztunk magunkkal kb. 20 dkg isteni finom juhtúrót. Rájöttem, hogy valamiért ezt a nagyon egyszerű ételt még nem is raktam fel a blogomra, pedig nagyon szeretem. Főleg enni, kevésbé készíteni, de ha a krumplipucolást és reszelést megcsinálja az ember, akkor már semmiség.
70 dkg krumpli
1 tojás
Annyi finomliszt amennyitől kellemes nokedlitészta állaga lesz.
20 dkg szalonna
15 dkg juhtúró
A krumplit a reszelő kisebb fokán lereszeltem, beleütöttem 1 tojást, és annyi liszttel, amennyitől éppen nokedliállaga lett, összekevertem.
A szalonnát kockákra vágtam és kisütöttem.
A tésztát nokedliszaggatóval forró vízbe szagattam kifőztem. Egy serpenyőbe kevés szalonnazsírba tettem, összekevertem a juhtúróval, és a tetejét megszórtam a kisütött szalonnakockákkal.
Szerintem ehhez az ételhez sört kell inni, leginkább pilzenit, most megelégedtem a Heinekennel is, mert az volt otthon.