Nemrégen írtam, hogy az Aldiban különleges olasz tésztákat tudtam venni. Az egyik az orichiette volt, a másik a cicatelli.
Az orichiette-hez tudtam hogy nem paradicsomos szószt akarok csinálni, mert amúgy is nagyon színes és tömör, ezért abból a tonhalas ételt főztem.
A cicatellin meg látszott hogy valamilyen paradicsomost szószt kíván. Természetesen tészta és olasz étel ügyben először Dolce vita oldalán nézegettem, és az ő receptjét használtam. A kétféle szósz, a paradicsomos, és az olívás hihetetlenül izgalmas étellé tette.
- egy fél csomag cicatelli tészta
- fél doboz paradicsom püré ( a másik felét már elhasználtam másra
- egy fél fej hagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 db szardella
- só, bors
- friss oregano
Feltét
- 10-12 olívabogyó
- 3 szardella
- 3 gerezd fokhagyma
- fél dl olívaolaj
- egy csokor petrezselyem
![](http://dalit.blog.hu/media/image/2010/09/cicatella.jpg)
Egy lábasban kevés olívaolajat hevítettem, és az apróra vágott hagymát és fokhagymát addig sütöttem, pároltam, amíg illatozni kezdett, hozzáöntöttem a paradicsompürét, sóztam borsoztam, az oreganó felével fűszereztem, és kb 10 percig főztem.
A szószhoz összedaraboltam az olajbogyót. Az olívaolajben megpirítottam, pároltam a szardellát, a fokhagymát, és a felaprított petrezselymet. A végén beleszortam az olajbogyót is, és összefőztem.
A tésztát kifőztem, és ráöntöttem a paradicsomos szószt, és a parmezánsajttal megszórtam. A tetejére rátettem egy két kanál olajbogyós, petreszelymes toppingot.