Vagy valami hasonló. Ahogy ezt szoktam. A goodfoodon találtam a receptet,aztán elolvastam még néhányat, pl. Toma legelső bejegyzését. Ha ő is ennyire jónak tartja, akkor már nem lehet rossz. Az olasz recept csirke vadász módra, aminek természetesen rengeteg verziója van.
A hűtőben volt még egy doboz megmentendő gomba is, úgyhogy azzal összekombináltam. Nem vesztek össze.
![](http://dalit.blog.hu/media/image/2010/09/caccciatore.jpg)
Hozzávalók:
- Egy hagyma apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma felaprítva
- olívaolaj
- 1 doboz aprított paradicsom (ideális esetben koktélparadicsom)
- egy fél marék bazsalikom
- oregánó
- egy ág rozmaring
- egy kápia paprika kockára vágva
- pár szem olajbogyó
- egy csirkemell (lehetőleg csontos, nekem most filém volt.
- Egy doboz grill gomba-
- fél dl bor (Ábrahám-pince száraz szamorodni)
Egy serpenyőben olajat hevítek. A legjobb egy olyan lenne, ha volna, amit a sütőbe lehet rakni, nekem sajnos még nincs. A csirkemelleket és a gombákat sózom, borsozom, majd átpirítom az olajban és átrakom egy kissé kiolajozott tepsibe. A hagymát és fokhagymát gyengén megpirítom benne, majd a kockára vágott paprikát is megpirítom egy kicsit.
Beleöntök egy pohár bort, amivel felkapargatom a lesült pörzsanyagot. Beleöntöm a paradicsomot, a rozmaringágat, egy kevés oregánót, sót borsot, hagyom felforrni. Ráöntöm az egészet a tepsiben fekvő csirkemellekre és gombára. Beleszórok pár darab durvára vágott olajbogyót is, majd a forró sütőben 20-25 percig sütöm, míg a csirkemell elkészül. Az utolsó percekben rászórok egy fél marék széttépkedett bazsalikomot.
Masnitésztát adtam hozzá.
Bő 4 főre elegendő.