A Goodfood oldalán az egyik kedvenc részem az un. storecupboards receptek.
Mi mindent lehet abból csinálni, amit az ember a spejzban, hűtőben talál. Ez most egy tipikusan ilyen étel volt, amit a hűtóben találtunk szilveszteri elutazás után, és valami egészen zseniális dolog lett belőle.
- Egy csomag tante fanny élesztős leveles tészta (tökéletes)
- egy csomag leveles spenót
- 250 gr túró
- egy marék parmezán, vagyis maradék sajtok lereszelve
- 2 kanál kevés vaj
- egy-két gerezd fokhagyma
Egy serpenyőben felforrósítottam a vajat, és megpirítottam az apróra vágott foghagymát benne, rádobtam a fagyasztott spenótot, lefedtem, és hagytam felolvadni, és megpárolódni. A végén sóztam, borsoztam, és beleöntöttem a túrót is, összeforraltam.
A leveles tésztát kivajazott formába simítottam, a kilógó részeket levágtam, és csikokra vágtam. A tészta alját egy villával megszurkáltam, beleöntöttem a túrós spenótot, rászórtunk sajtot, és a maradék tésztacsíkokkal lefedtük.
25 percig sütöttük 170 fokon.