Egy nagyon egyszerű és ráadásul szénhidrát szegény vacsora nekem és a lányomnaka mélyhűtőben és a kamrában található dolgokból.
- negyed kg filézett csirkecomb
- 5 cm gyömbér
- 5 újhagyma
- 1 nagyobb sárgarépa
- 1 negyed káposzta
- 1 negyed csomag mirelit ázsiai zöldségkeverék
- 2-3 ek olaj (sima étolaj)
A húspáchoz
- 2-3 ek világos szójaszósz
- 1 kk ötfűszer-keverék
- 3 cm gyömbér
- 2 újhagyma
A csirkecsombot két cm-es csíkokra vágtam, és bepácoltam. Hagytam kb. fél órát pácolódni. A zöldségeket vékony szeletekre vágtam. A wokban olajat forrósítottam, és átsütöttem rajta a csirkecsíkokat, majd szűrőkanállal kiszedtem és félreraktam. A wokban még egy kanál olajat forrósítottam és megsütöttem benne a zöldségeket, az utolsó percben még meglocsoltam egy kevés szójaszósszal.
Egy kevés basmati rizzsel ettük.