Már egy ideje szemezgetek a fűszeres morzsás ételekkel. Mióta a Rosinantében voltam, ahol Gál Zsolt, zseniális szakács elmondta, hogy ő azt szereti, ha egy ételben háromféle állag is megjelenik, a lágytól a ropogósig, én is törekszem erre, mert nagyon izgalmassá teszi az ételeket.
Így találtam rá erre a receptre a Goodfood-ban. A Lidl-ben találtam vadlazacot, és kb. 20 perc alatt el is készült. Kicsit luxusnak tűnik egy hétköznapi vacsorához, de most így alakult.
- · Fél kg vad lazac szelet
- · vaj
- · 5 dkg zsemlemorzsa (teljes kiőrlésű száraz kenyérből daráltam)
- · 1 csokor petrezselyem apróra vágva.
- · 1 lime leve
- · olívaolaj
- · 5 dkg reszelt parmezán
- · só, bors
- 1. A lazacot felengedtem, majd sóztam borsóztam. A sütőt 200 fokra előmelegítettem.
- 2. A morzsát, petrezselymet, olívaolajat, citromot, sajtot a turmixgépben alaposan összekevertem, majd a halszeletek tetejére szórtam.
- 3. 15 percig sütöttem.
Legjobb lenne hozzá a saláta, meg újkrumpli.Most a hűtőben talált rösztivel, és sült paprikával.
Ábrahám pince 2010-es Doxa pont jó volt hozzá.
1 adag kb. 364 Kcal, 10 g szénhidrát