Mostanában a bloggerek között egész nagy divat lett a nyúl. Most kivételesen egy nagy hiperben vásároltam, úgyhogy engem is megtalált egy csomag nyúlcomb.
Hosszasan nézegettem a recepteket, aztán lényegében a szokásos franciás, boros, hagymás, fokhagymás, zöldfűszeres receptemnél maradtam.
- Fél kg nyúlcombfilé
- egy fél lime leve
- olívaolaj
- két gerezd fokhagyma
- egy szál rozmaring
- só
- két dl bor Ábrahám pince furmint
- egy hagyma
- két gerezd fokhagyma
- zsálya, kakukkfű, babérlevél, rozmaring
- 5 dkg füstölt szalonna
- pár evőkanál szárított gomba
A nyúlcombot előző este bepácoltam a lime levével, olívaolajjal, fokhagymával, és rozmaringgal.
Másnap a szalonnát némi olajjal együtt megpirítottam, a zsiradékon megsütöttem a nyúlcomb minden oldalát. Felöntöttem a borral, hagytam elforrni, beledobtam a fűszereket egy csokorba kötve, és 40 percig hagytam párolódni. Közben szükség szerint pótoltam a folyadékot. A végén beleszórtam a szárított gombát.
Úgy érzem, minket is meggyőzött a nyúlhus. Ezentúl gyakrabban is lesz.