Vagyis egyfajta rizses hús, indiai módra. Nekem nagyon bejön, mint minden, ami indiai. Erőssel óvatosan.
- · Egy fej hagyma, lehet mellé egy kevés újhagyma is
- · 1 kk. kurkuma
- · 1 kk. római kömény
- · 1 kk. koriander
- · 1 kk. mustármag
- · egy csirkemell vagy kicsontozott csirkecomb
- · egy bögre rizs
- · két bögre alaplé, vagy víz
- · olaj
- · 1 marék mazsola
- · chili
A fűszereket mozsárban összetöröm. Olajat forrósítok, megpirítom rajta a fűszereket egy percig, majd a hagymát 3 percig, amíg puha nem lesz. Rádobom a kockára vágott csirkehúst, 3-4 percig pirítom. Ráöntöm a rizst és a mazsolát, kicsit megpárolom, majd felöntöm kétszeres forró vízzel, vagy alaplével. Lefedem, és berakom a 200 fokos sütőbe 20 percre. Közben egyszer ránézem, ha szükséges pótolom a folyadékot, de nekem nem kellett. Chilivel fűszereztem. Mikor elkészült meg lehet szórni pirított fenyőmaggal, vagy napraforgómaggal.
A végén megszórtam apróra vágott petrezselyemmel, és a saját részemet korianderrel.
Egy adag: 781 Kcal 95 g szénhidrát
Goodfood recept.