Dalit

Csirke pilau

2011. június 29. 14:56 - Dalit

Vagyis egyfajta rizses hús, indiai módra. Nekem nagyon bejön, mint minden, ami indiai. Erőssel óvatosan.

  • ·         Egy fej hagyma, lehet mellé egy kevés újhagyma is
  • ·         1 kk. kurkuma
  • ·         1 kk. római kömény
  • ·         1 kk. koriander
  • ·         1 kk. mustármag
  • ·         egy csirkemell vagy kicsontozott csirkecomb
  • ·         egy bögre rizs
  • ·         két bögre alaplé, vagy víz
  • ·         olaj
  • ·         1 marék mazsola
  • ·         chili

A fűszereket mozsárban összetöröm. Olajat forrósítok, megpirítom rajta a fűszereket egy percig, majd a hagymát 3 percig, amíg puha nem lesz. Rádobom a kockára vágott csirkehúst, 3-4 percig pirítom. Ráöntöm a rizst és a mazsolát, kicsit megpárolom, majd felöntöm kétszeres forró vízzel, vagy alaplével. Lefedem, és berakom a 200 fokos sütőbe 20 percre. Közben egyszer ránézem, ha szükséges pótolom a folyadékot, de nekem nem kellett. Chilivel fűszereztem.  Mikor elkészült meg lehet szórni pirított fenyőmaggal, vagy napraforgómaggal.

A végén megszórtam apróra vágott petrezselyemmel, és a saját részemet korianderrel.

Egy adag: 781 Kcal 95 g szénhidrát

Goodfood recept.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dalit.blog.hu/api/trackback/id/tr483024741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása