Dalit

Sajtos makaróni vagyis macaroni and cheese

2011. december 06. 21:10 - Dalit

Ez így elég viccesen hangzik, hogy bejegyzem a sajtos makaróni receptjét, de azért ez egy kicsit más. Mostanában valamiért egy csomó helyen, filmen, könyvben találkoztam ezzel a kedvenc amerikai étellel. Tudom, ezt az USA-ban zacskósan is lehet venni, meg speciálisan hozzávaló sajtkeveréket is árulnak.

Most egy hétköznapi este kitaláltam, hogy én most pont erre vágyom. Mondanom sem kell, nem volt itthon minden hozzávaló, de ennél a receptnél igazán nyugodtan el lehet térni. Ott kezdődik, hogy az amerikai macaroni nem az a makaróni, hanem inkább egy rövid lyukas tészta. Nálam rendes makaróni volt. Aztán nem volt cheddar, hanem némi Cserpes gyúrt sajt, és grana padano.

A többi stimmel.

        • Két evőkanál vaj
        • egy evőkanál tk liszt
        • 3 dl tej
        • só, bors
        • szerecsendió
        • 10 dkg cheddar sajt
        • 5 dkg grana padano
        • két evőkanál krémsajt
        • 25 dkg makaróni

 

A makarónit felteszem sós forró vízben. A sütőt előmelegítem 180 fokra. Egy kerámia sütőedényt kivajazok, megszórom zsemlemorzsával. A sajtokat lereszelem a durva reszelővel. Egy lábasban felforrósítom a vajat, megszórom az evőkanál liszttel, és amikor már habzik, felöntöm a tejjel, mintha besamelmártás készítenék. A sajtok nagy részét beleszórom, kevergetés közben hagyom felolvadni, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítem.
A tésztát leszűröm, egy kis merőkanál tésztalével lazítom a sajtos szószt. A tésztát belerakom a sütőedénybe, leöntöm a szósszal, kicsit megkeverem, hogy mindenhova jusson. A maradék sajtot a tetejére szórom, és addig sütöm, amíg a sajt a tetején kellemes barna lesz.

Szólj hozzá!
Címkék: tészta

A bejegyzés trackback címe:

https://dalit.blog.hu/api/trackback/id/tr223443966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása