A párom nagyon ügyesen káposzta helyett hazaállított egy nagyon zsenge, kis kelkáposzta fejjel. Gondoltam, lesz ami lesz, abból ebből készítem a salátát. És láss csodát, nagyon jó lett, egy kicsit ropogosabb, erősebb ízű, de talán még finomabb is. A hamburgeres vacsoránál én ezt ettem a húshoz, meg a zöldségeket, és hősiesen ellenálltam a zsemlének.
- Egy kis fej káposzta
- két joghurt
- egy negyed uborka
- mustár
- citromlé
- só, bors,
A káposztát lereszeltem, besóztam, hagytam egy kicsit állni. Az uborkát meghámoztam, kimagoztam és vékonyra szeltem. A joghurtot összekevertem a mustárral, citromlével, fűszerekkel.
Egy tálba öntöttem a káposztát, uborkát, meglocsoltam a joghurttal, és hagytam egy órát, hogy összeérjenek az izek.