Egy nagyon finom vasárnapi ebéd. Amiben nem a szűzpecsenye a lényeg, hanem egy egyre jobban szeretett kelkáposzta. De azért a sütőtök sem rossz. Az édes és a kesernyés íz együtt nekem nagy kedvenc.
Borsos szűzpecsenye
- 1 sertésszűz
- szines bors durvára törve
- só
- 1 ek vaj (kihagyható)
- 1 ek olaj
A deszkára szórtam a borsot, A szűzpecsenyét besóztam, majd alaposan beleforgattam a borsba.
Egy serpenyőben olajat és vajat forrósítottam, és minden oldalát átsütöttem, majd a serpenyővel együtt a 180 fokra melegített sütőben sütöttem 15 percig. Mikor kivettem még 10 percig pihentettem, mielött tálaltam volna.
Kelkáposzta
- Egy kelkáposzta
- 10 cm póréhagyma
- egy marék dió
- só, bors,
- olaj
- gránátalmaszirup
A kelkáposztát vékony csíkokra, a póréhagymát vékony szeletekre vágtam. A forró olajban megpároltam egy kissé a póréhagymát, majd rádobtam a durvára tört diót, majd a kelkáposztát. Sóztam, borsoztam. Inkább sütöttem, mint pároltam. Mikor megpuhult meglocsoltam fél dl gránátalmasziruppal. Diéta esetén a dió, és a gránátalmaszirupot elhagynám.
Ötfűszeres sülttök
- Fél sütötök kockára vágva
- só,
- ötfüszerkeverék,
- olaj,
A sütőtököt kockára vágtam, megszórtam sóval és kínai ötfűszerkeverékbe, és megöntöztem olívaolajjal. A sütőben 200 fokon kb. 40 perc alatt megsütöttem.
A tányérra először a kelkáposztát halmoztam, rá a szűzpecsenye, és mellé a sütőtök.
Dió, és gránátalmaszirup nélkül, kevesebb olajjal abszolút diétás.