Dalit

Karfiol steak aszalt gyümölcsökkel és paradicsomos reliesh-sel

2014. január 14. 20:39 - Dalit


Fűszeres Eszter írta még január elején az idei divatételeket. Ebben láttam a karfiol steaket is. Mivel számomra elképesztően fontos,  hogy a legfrissebb trendeket kövessem:), ezért amikor épp az összes lányunk végre az nálam evett, itt volt az alkalom, hogy a marhasteak mellett a karfiolsteak is asztalra került. A vicc az, hogy tényleg nagyon finom. A marhasteakkel nem keverném össze, de vegetáriánus főételnek egyedülálló. A recepteket chili és vaniliától, és angol oldalakról vettem. 

karfiol3.jpg
Hozzávalók (2-3 személyre)

Karfiol steak 

  • Fél fej nagy karfiol
  • Olívaolaj, só, fehérbors, kurkuma

 

Aszalt gyümölcsök

  • 5dkg aszalt gyümölcs, (barack, szilva, narancs)
  • 2 púpos ek mazsola
  • 2 ek pirított mogyoró, durvára törve
  • 1 ek pirított szezámmag
  • 1ek reszelt citrom héj
  • 1ek citromlé
  • 3ek szölőmagolaj
  • 1 tk sumach, 


Paradicsomos, olívás reliesh

  • Egy nagy marék karfiol  morzsa, ami a szeletelésből maradt.
  • Fél doboz paradicsomkonzerv
  • 8-10 db olajbogyó
  • olaj
  • 1 csokor petreszelyem
  • citromlé

 

Először az aszalt gyümölcsöket langyos vízbe áztatom 10 percre.

A karfiolt minél nagyobb rózsákra szedem, majd kb. egy cm-es nagy szeleteket vágok belőle. sózom., borsozom. , borsozom. és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezem egymás mellé 200 fokos sütőben sütöm kb. 20 percig, Fél csésze olívaolajat összekeverem kurkumával, tört római köménnyel, örölt gyömbérrel, és a karfiolokat alaposan bekenem egy ecsettel. A megfűszerezett karfiolszeleteket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezem egymás mellé 200 fokos sütőben sütöm kb. 20 percig, 

Az aszalt gyümölcsöket leszűröm, kockára vágom és összekeverem a fűszerekkel, magokkal. Meglocsolom a citromhéjjal, és az olajjal.

A paradicsomrelishhez a szeletelésnél maradt karfioldarabkákat, kevés olajon elkezdem párolni, majd hozzádobom az apróra vágott olajbogyókat is. Felöntöm a paradicsomkonzervvel, sózom,  kevés cukorral megszórom, és összefőzöm. A legvégén beleöntöm egy fél citrom levét, és beleszórom a felaprított petrezselymet. Turmixgépben pürésítem. 

A megsült karfiolra rászórom az aszalt gyümölcsös keveréket, és mellérakom a paradicsomos szószt. Amúgy ezek a marhasteak mellé is igen sikeresek voltak.

karfiol1.jpg

Szólj hozzá!
Címkék: vega karfiol vegán

A bejegyzés trackback címe:

https://dalit.blog.hu/api/trackback/id/tr615756185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása