negyed karfiol
egy répa
fél piros és fél zöld paprika (vagy mindegy, egy paprikanyi bármilyen színű paprika)
egy szép krumpli
egy hagyma
egy negyed fehér káposzta
10 deka zöldborsó (mélyhűtött)
egy paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
½ ek romai kömény*
2 szegfűszeg
2 kk kész currypor
2 kk kurkuma*
fél csésze olaj
koriander zöld (puristáknak, meg aki szereti)
só, ízlés szerint
A zöldségeket daraboljuk fel. Hevítsük fel az olajat, tegyük bele a római köményt, a szegfűszeget és a babérlevelet. Utána adjuk hozzá a hagymát, a fokhagymát, és süssük, míg a hagyma világosbarna nem lesz.
Ezután adjuk hozzá a répát, a krumplit és a karfiolt. Keverjük össze. Közepes tűzön pirítsuk 5 percig.
Adjuk hozzá a paprikát, a káposztát, a paradicsomot és keverjük össze. Adjuk hozzá a curryport, a kurkumát és a sót. Jól keverjük megint össze, fedjük le és kis tűzön pároljuk 10 percig.
(Szerintem tképp bármilyen zöldségből megoldható, a paradicsom tapasztalatom szerint az egyetlen igazan lényeges, ez ad egy kis levet alá, amiben párolódik.)
Nekem ez volt a másik nagy kedvenc.