Az egész úgy kezdődött, hogy hazatelefonáltam S.-nek, hogy vegyen ki a mélyhűtőből egy csomag csirkecombot, hogy felolvadjon.
Aztán megkérdeztem kolleganőmtől, hogy mit gondol, mit kéne csinálnom, hogy két darab csirkecombból kettőnknek legyen vacsora és lehetőleg nekem még másnapra ebéd is.:)
A feladat lehetetlennek tűnt. Aztán hazamentem és körülnéztem a speizban és a hűtőben. Előző héten vettem egy csomag tortillát, abból jött az ötlet, legyen valami mexikói. „Természetesen” volt otthon paradicsom- bab- és kukoricakonzerv.
- 2 csirkecomb
- 1 doboz darabolt paradicsomkonzerv
- 1 doboz babkonzerv
- 1 doboz kukoricakonzerv
- 4 tortillalap
- egy hagyma
- egy chili
- só, bors
- oregano
- fahéj
- paprika
- köménymag
- 2 gerezd fokhagyma
- Kevés olaj
Kicsontoztam, lebőröztem a csirkecombokat, és kis kockákra vágtam. Előkészítettem a fűszereket. A mozsárban összetörtem a köménymagot a paprikával, majd a fokhagymagerezdekkel. Olajon megpároltam a kockára vágott hagymát, rádobtam a húst, és fehéredésig kevergettem, ekkor sóztam, borsoztam, rászórtam az oregánót, a fűszerkeveréket. Hagytam még egy picit összesülni, majd ráöntöttem a paradicsomkonzervet. Hagytam egy ideig főni, majd beleöntöttem a babot, majd a kukoricát. A chili paprikát kimagoztam, apróra vágtam, és azzal készre főztem.
A tortillalapokat 15 másodpercig melegítettem a mikroban, majd szépen belecsomagoltam a chilit.
És láss csodát, tényleg elég volt kettőnknek vacsorára, a maradékot még bevittem a munkahelyemre, és még egy fiatal kollegámat is meg tudtam vele kínálni.