Itt az első spárga a piacon, és nem tudtam ellenállni.
Vegyesen cottage cheese és magyar túróval. Még az egyéves unokánk is evett belőle.
- Egy doboz lasagne
- 1 csomag zöld spárga
- 20 dkg zöldborsó
- 2 sárgarépa
- 1 zacskó tejszin
- 25 dkg cottage cheese
- 25 dkg túró
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl alaplé
- 3 db szardella
- 5 dkg parmezán
- mozarella
- só, bors
- olívaolaj
A sütőt begyújtottam.
A sprágát megtisztítottam, a fás részét eltávolítottam, a rügyét külön tettem, a szárát másfél cm-es darabokra vágtam. A sárgarépát kb. másfél cm téglalapokra vágtam.
Egy nagy serpenyőben olajat hevítettem, beledobtam 3 db szardellát, szétnyomtam, majd a darabokra vágott fokhagymát. Pár percig sütöttem, mielött még a fokhagyma megbarnult volna. Rádobtam a sárgarépát, 3 perc múlva a spárgát, és hagytam 5 percig párolódni. Beleszórtam a zöldborsót, sóztam, borsoztam, felöntöttem a tejszinnel, alapléval. Belekevertem a cottage cheeset.
Az egészet hagytam 5 percig főni. Egy tepsit kiolajoztam, belefektettem egy réteg lasagne lapot. Ráöntöttem a tejszines zöldség egyharmadát, megszórtam parmezánnal. Ráfektettem még egy réteg lasagnelapot, és így folytattam. A tetejére szórtam a maradék túrót, parmezánt, rárakosgattam a mozarellaszeleteket, és 20 percig sütöttem kb. 200 fokon.
Eredetileg 2012 júniusi recept.